Iedere zondagavond vanaf 20.00 uur op Lichess

Na een korte winterstop van een paar weken gaan de teambattles vanaf zondag 17 januari weer beginnen!

De teambattles zijn iedere zondagavond op Lichess.org vanaf 20.00 uur (de link is ook te vinden op de voorpagina via de Actuele standen).

In de teambattle speelt Erasmus tegen spelers van andere verenigingen. De resultaten van de acht beste Erasmianen tellen mee in de eindstand, dus hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Bij de indeling wordt rekening gehouden met de stand op de ranglijst en met de eigen rating. Zo speel je dus vooral veel partijen tegen spelers met ongeveer een gelijke rating. Het speeltempo is 3 minuten + 2 seconden per zet.

Via de teampagina van Erasmus op Lichess is eenvoudig naar het toernooi te navigeren om mee te doen.  Ook als je niet zelf meespeelt dan is het ook mogelijk om het toernooi te volgen.

Nu de lockdown weer is verlengd tot en met dinsdag 9 februari kunnen de reguliere schaakavonden uiteraard ook niet doorgaan. Iedere maandagavond is er daarom om 20.00 uur een Open Arena toernooi met een speeltempo van 7 minuten + 5 seconden per zet. Los daarvan is er ook de online rapidcompetitie met een speeltempo van 20 minuten + 5 seconden per zet waar je aan mee kan doen. Kijk op de pagina over online schaken voor meer informatie over alle mogelijkheden om online te schaken bij Erasmus.