Tussenstand per 31 maart

SpelersDGABJSKNJMDHRCPKTotaalPlaats
Daan Gijsbertse½101½037
Arend Bongers1½105
Jan Smit112221
Karel de Neef21282
Jaap van Meerkerk11½12113
Danny Hetharia000108
Rick van Calmthout½0½11256
Pim Kleinjan22012074

Hieronder een korte toelichting op de stand en de laatste spannende ronde!

Jan Smit heeft 9½ uit 6 matches en staat stoer op plaats 1.

Karel de Neef staat op de tweede plaats met 8 uit 5 matches op de loer. Hij moet nog tegen Pim (donderdag 1 april om 20.00 uur) en Jan (vrijdag 2 april). Jan en Karel zullen dus vrijdag strijden om het kampioenschap! Ik voorspel … eh een spannende ontknoping.

Jaap van Meerkerk is uitgespeeld, heeft 7½ punt en staat (nog) op plaats 3. Ik had op meer ingezet en gerekend, maar wie niet…

Pim Kleinjan volgt met 7 punten uit 6 matches op een voor hem bescheiden vierde plaats en speelt donderdag nog tegen Karel en kan dus nog gewoon bij de top 3 komen.

Arend Bongers staat met 5½ punt uit 6 matches op de vijfde plaats, zeker wat beneden zijn stand, hoewel de stand wel klopt. Maar dat komt omdat er in deze groep 2 fanatiek wordt geschaakt, al lijkt het allemaal zo vredelievend tussen die boys. De schone schijn bezorgde hem de slaap, de stand slapeloze nachten. Arend mag nu nog tegen de ontwaakte en wie weet toch nog ontketende Danny.

Rick van Calmthout staat met 5 punten uit 6 matches op plaats 6 en speelt vrijdag tegen Daan om 11.00 uur (in de ochtend dus). Rick begint steeds beter in vorm komen en dreigt het rapidschaak zelfs leuk te gaan vinden. Als dat maar goed gaat…

Daan Gijsbertse staat met 3 punten uit 6 matches op plaats 7 en moet vrijdag om 11 uur nog tegen Rick. Daan geeft tijdens zijn schaakpotjes zijn baby ook een potje, slaapt als hij wakker wordt gehouden en is wakker als hij slaapt. Zijn tegenstander slaapt ook nauwelijks door veel te goede resultaten. Dat worden zeker geen slaapverwekkende potjes.

Danny Hetharia heeft eindelijk een minimatch op zijn naam gebracht. Daan was het slachtoffer van zijn frustraties en dus de sigaar. Danny heeft nu 3 punten uit 6 matches, wil echt van die rode lantaarn af en speelt nog tegen Arend op donderdag 1 april om 20.30 uur.

Via Lichess zijn alle partijen te volgen! Veel succes mannen!

Jaap van Meerkerk