Maandag 31 mei de eerste

Het is gelukkig weer mogelijk clubavonden te organiseren. De eerste clubavond is op maandag 31 mei. Uiteraard houden we ons daarbij aan de maatregelen tegen het coronavirus, zoals die zijn vastgesteld door de Rijksoverheid, NOC*NSF, de KNSB, Rotterdam SportSupport en het Huis van de Wijk Arcadia.

De meest ingrijpende maatregel is een beperking van het aantal spelers op een avond tot 30, zonder dat toeschouwers welkom zijn. Dat is heel jammer. Maar ook niet anders.

Zomercompetitie

Het bestuur kiest voor een zomercompetitie met gewone (lange) partijen tot en met 23 augustus. Dat zijn 13 avonden. Met een bye voor elke avond dat iemand niet komt, ongeacht de reden daarvoor (bijvoorbeeld vanwege klachten die op corona kunnen wijzen, om eerst volledig gevaccineerd te zijn of vanwege vakantie). Zo ligt er geen drempel om mee te doen. Het wordt geen clubkampioenschap vanwege de beperkingen die ons nog parten spelen, met name het maximale aantal spelers per avond en het niet mogen komen bij klachten.

In verband met de coronamaatregelen is aanmelding vooraf – per speelavond! – verplicht. En wel alleen via het mailadres van Jaap van Meerkerk (competitieleider@sv-erasmus.nl). Voor de eerste ronde kan dat direct na dit bericht. Aanmelding voor een volgende ronde kan vanaf dinsdagochtend na de vorige ronde. Onverhoopte afmelding ook alleen via dat mailadres, uiterlijk die maandagavond om 19.30 uur. Het is de bedoeling dat de partijen om 20.00 uur beginnen.

Informatie over de zomercompetitie op de website

Op onze website staan de algemene coronaregels bij schaakvereniging Erasmus, het reglement voor de zomercompetitie en de regels voor het aanmelden en het afmelden. Lees vooral die regels goed door. En ook hier voor de duidelijkheid: afmelding is verplicht bij klachten die op corona kunnen wijzen.

Geen kampioenschappen snelschaak en rapidschaak

Anders dan gebruikelijk in de maand juni organiseren we ook geen kampioenschappen snelschaak en rapidschaak. Die kampioenschappen – met veel wisselende tegenstanders op een avond – passen niet bij de maatregelen tegen het coronavirus.

Geen thema-avonden

We organiseren deze zomer ook geen thema-avonden. Dat zijn de avonden waarop een van de leden een presentatie geeft met na afloop ‘vrij’ schaken. Het bestuur schat in dat we er vooral behoefte aan hebben om weer gewone partijen op de vereniging te kunnen spelen. En ‘vrij’ schaken past niet goed bij de maatregelen vanwege corona.

Onlineschaak

Het onlinesnelschaak op maandag verschuift naar de donderdag. De laatste maandagavond is 24 mei; de eerste donderdagavond is 3 juni. Het onlineschaak in de rapidgroepen gaat op de gebruikelijke manier door.

Vragen

Aarzel uiteraard niet om bij vragen hierover (of anderszins uiteraard) met mij of een van de andere bestuursleden contact op te nemen.

Blij dat we weer naar de vereniging kunnen gaan. Maar blijf voorzichtig.

Vriendelijke groet,

Leo Verhoeven