Maandagavond op Lichess. Ik doe vrijwel altijd mee, maar de animo neemt af.

En dat is jammer, want het is een manier om met elkaar contact te houden en het is een vriendelijke omgeving om een beetje te leren.

Toegegeven, ik ben dan misschien de sterkste maar dat wil helemaal niet gezegd zijn dat ik alles win. Regelmatig verlies ik van Polerio (Wim Posthumus), Dutchgrammer (?), Mac64-52 (Murdoch), Pg1-h3 (Marvin), mtoely (?), Henk Ochtman, Frank van Zutphen en ook anderen kunnen het me heel moeilijk maken, maar vaak denk ik: als ze daar en daar wat meer op letten, oefenen, dan zouden ze zoveel sterker zijn!

Als je maandagavond meedoet en als je er prijs opstelt, dan zal ik na afloop een en ander bespreken op de chat.

En om alvast een voorproefje te geven.

Wim Posthumus is erg sterk in openingstheorie en als hij het initiatief heeft, maar zijn speelsterkte daalt als er geen concrete doelen zijn. Rustig positioneel spelen, niet forceren als het niet nodig is.

Murdoch heeft echt een groot positioneel gevoel, maar op ons niveau is tactiek vaak beslissend. Iedere dag tactische oefeningen doen!

Marvin is een duivel, maar erg wisselvallig. Beetje een gokker. Als hij zichzelf wat meer in bedwang kan houden, dan zou hij zoveel sterker zijn.

En ja, Henk O., daar heb ik al genoeg over gezegd. Groot talent, maar veel te grillig.

Frank heeft een groot potentieel, maar heeft daar naar mijn mening te weinig in geïnvesteerd en nu zie je zijn capaciteiten vooral terugkomen in onwaarschijnlijke safes.

Jaap van Meerkerk speelt openingen die hij niet zou moeten spelen. Een gezonde kijk op het spel, maar daar horen eenvoudig te begrijpen openingen bij.

Vader en zoon Koppenens. Iedere week van de partij en nog veel groeipotentieel.

Enz., enz.

Doe mee op maandagavond en bewijs dat ik het helemaal verkeerd zie.

En benieuwd wat jullie van míjn manier van spelen vinden. Kom maar op!

Tot maandag!

Wim Westerveld

PS 1. En vergeet de teambattle op zondagavond niet! We horen thuis in de tweede klasse, maar dan moeten onze topspelers wel meedoen.

PS 2. Als het de Fide behaagt ben ik binnenkort meester. Nu ja, niet overdrijven Wim: Candidate Master (CM).