Verzoek voor het weekend te reageren

De algemene ledenvergadering heeft maandag ingestemd met de voorstellen van het bestuur over de interne competitie. Bij voldoende animo organiseren we naast de gebruikelijke voorronde (dus over zeventien ronden met hetzelfde speeltempo als in de RSB-competitie) een competitie met een versneld speeltempo. Het reglement van die competitie volgt spoedig op de website.

In het kort. Bij de competitie met het versnelde speeltempo speelt iemand op een avond twee partijen met dezelfde tegenstander. Dat is met name aantrekkelijk voor de minder sterke spelers. En het biedt twee andere grote voordelen. Huisschakers kunnen gemakkelijker kennis met de vereniging maken en de sterkste jeugdspelers kunnen een partij spelen zonder dat het al te laat wordt.

Maar of we ermee kunnen beginnen, hangt af van de animo van de leden om aan die competitie mee te doen. Volgens de enquête is dat zo maar het is belangrijk om dat voor de eventuele start zeker te weten. Bij een te gering aantal deelnemers is zo’n competitie helaas niet aantrekkelijk. En de enquête was algemeen. Zeker niet uitgesloten dat leden die toen aangaven met het versnelde tempo te willen spelen de situatie rond het coronavirus nog te onzeker vinden om dit najaar regelmatig naar de vereniging te komen. En toen was nog niet duidelijk dat dit een competitie naast de voorronde gaat worden. Het een sluit het ander als het ware uit. Maar dat geldt alleen bij de voorronde. In de finalegroepen geldt het gewone speeltempo.

Verzoek daarom om deze week aan Arno van Houten, de nieuwe intern wedstrijdleider (competitieleider@sv-erasmus.nl) te laten weten – voor zover dit maandagavond al niet is gebeurd – of je aan de competitie met het versnelde speeltempo mee wil doen. Graag deze week, zodat het bestuur in het weekend verantwoord kan beslissen om die competitie dit seizoen al dan niet te organiseren.

En in het algemeen over het aanmelden voor de interne competitie. Vooraf aanmelden is nodig. Laat de Arno via de email weten als u dan van de partij bent (voor zover dat al niet is gebeurd). Hij gaat dan uit van je deelname ook in de volgende ronden, uiteraard tenzij je een keer anders hebt aangegeven.

Leo Verhoeven