Als blijk van waardering voor zijn bijdrage aan de vereniging

Een bijzonder moment afgelopen maandag op de Algemene Ledenvergadering. Jaap van Meerkerk nam afscheid als intern wedstrijdleider van onze vereniging.

Een memorabel moment voor ondergetekende en voor de vereniging. Hoe iemand te bedanken die deze sleutelrol binnen het bestuur met zo veel verve en inzet had ingevuld?

In mijn dankwoord memoreerde ik aan de vele jaren waarop hij zijn bijdrage heeft geleverd aan onze vereniging en haar voorlopers. Bij Erasmus was Jaap vanaf de oprichting bestuurslid; eerst als extern wedstrijdleider (van september 2005 tot september 2009), daarna als jeugdleider (van september 2009 tot september 2011) en tot slot als intern wedstrijdleider (van september 2011 tot heden).

Bij de invulling van zijn rol kon je altijd op Jaap rekenen en zette hij altijd een stap extra om het alle leden en gasten bij Erasmus naar hun zin te maken. Soms streng als schoolmeester, maar ook vriendelijk als de situatie daarom vroeg en gek als hij weer nieuwe gezelligheidsactiviteiten had bedacht. Een bijzonder staaltje was ook zijn initiatief om de geschiedenis van Schiebroek Westen Regina met hulp van Carel Keller in kaart te brengen in ‘Een greep uit 50 jaar Schiebroekse schaakhistorie‘. Mede dankzij Jaap van Meerkerk is de vereniging weer uitgegroeid tot één van de grootste en meest bloeiende verenigingen van de Rotterdamse regio.

Een voorbeeld voor velen. Reden voor het bestuur om Jaap van Meerkerk bij zijn afscheid als intern wedstrijdleider voor te dragen als erelid van schaakvereniging Erasmus. Een voorstel dat met luid applaus werd aanvaard door de Algemene Ledenvergadering.

Jaap, gefeliciteerd en veel dank voor jouw bijdrage aan de vereniging! Arno van Houten neemt het stokje van Jaap over als intern wedstrijdleider, gelukkig blijft Jaap nog in het bestuur als algemeen bestuurslid.

Frank van Zutphen