Fraaie zevende plaats in landelijk kampioenschap

Afgelopen weekeinde vond in Waalwijk het Nederlands Kampioenschap in de categorie E plaats. In deze categorie spelen kinderen tot en met 10 jaar.

Van onze vereniging deed Oscar Koppenens mee. Hij was zeer succesvol en bereikte de gedeelde zesde plaats. Op weerstandspunten werd hij zevende, met de geweldige score van 5½ uit 9.

Zijn vader schreef de volgende korte impressie.

Daar was dan na lang wachten eindelijk het NK-E. Alle kinderen waren blij dat ze weer fysiek samen konden schaken. Dus behalve veel gespannen gezichten (tijdens de partijen) was er tussendoor ook veel gelach, geren en gespeel in het Fletcher hotel Waalwijk (wat niet door alle gasten werd gewaardeerd).

Vorig jaar had Oscar al mooie partijen gespeeld dus dit jaar was er wel iets meer spanning en verwachting. Oscar begon met een relatief makkelijke overwinning, maar in ronde 2 was het gelijk alle ‘alle hens aan dek’. Helaas was de (uiteindelijke winnaar) Daniel Nijhuis een maatje te groot voor Oscar.

Daniel Nijhuis – Oscar Koppenens

Op dag 1 kwam Oscar ook stadsgenoot Parsa tegen. Een echte angstgegner, want zo’n sterke stadsgenoot kom je overal tegen! Ik vermoed dat Oscar zelf wat geschrokken was van zijn eigen spel want dat was ijzersterk. Helaas voor Oscar zag hij een paard over het hoofd waardoor zijn aanval mislukte en alsnog verloor. Even balen, maar hij liet zich niet van de wijs brengen, de partij erna werd overtuigend gewonnen.

Dag twee begon zwaar, de tegenstander was één van de favorieten: Wouter Terlouw, en dat was nog een maatje te groot voor Oscar. De rest van de dag was zoals gewoonlijk een uitputtingsslag, met meest mooie resultaten. Een mooie partij op dag 2 was tegen Liam (de laatste partij) waar Oscar zijn 5½ punt veilig stelde!

Uiteindelijk is Oscar zevende geworden! De winnaars waren Daniel Nijhuis en Bregje Roebers. Alle uitslagen zijn te vinden op de uitslagenpagina van het NK E.

Ben Koppenens