Goede 6-2 overwinning voor vierde

Het was een verwarmend weerzien en een fijne schaaksfeer in de eerste competitiewedstrijd na vele, vele maanden.

Een goed gevoel dat we samen met Erasmus 2 en ons RSB-bekerteam weer slag konden leveren op 20 borden en 1280 velden.

Het vierde begon met een optimistische instelling, echter Bram de Knegt en Anton van Bokhoven hadden, naar later bleek ,een zure appel meegenomen waar ze niet doorheen konden bijten. Ondanks hun goede uitgangsstellingen sloeg bij hen het beruchte blunderspook toe en moesten zij hevig teleurgesteld naar huis om een appeltje voor de dorst te halen.

Bij Daan Gijsbertse, waarover later meer, en Alik Tchavelachvili verscheen de populaire Britse hoofdstad-opening op het bord, die zonder moeite door beiden tot een (Br)exit werd gevoerd voor hun tegenspelers.

En ondertussen had Gerrit Boer, geruisloos, gedegen en opgewekt ook zijn bijdrage van een forse punt (nee geen appeltaart) geleverd.

Mischa van Vlaardingen moest – en kon – zijn opposant met twee dames en drie pionnen tegen een eenzame en verlaten koning mat zetten, terwijl teamcaptain Karel de Neef na 28 zetten en twee stukken en wat pionnen meer de spannende strijd op het bord van Cor van As kon gaan volgen.

Cor kwam met zwart prima uit de opening, maar verloor in het middenspel een kwaliteit, en won vervolgens de titel van ‘comeback kid’.

Cor beschikt over een verbluffende en onverstoorbare attitude achter het bord, die hem dus ook nu weer in tijdnood van zijn tegenstander de overwinning bracht. Chapeau!!

Kortom een meer dan verdiende 6-2 overwinning.

In de nieuwe rubriek ‘partij van de avond’ laat ik deze keer in het kader van de items ‘leuk en leerzaam’ de eer aan Daan met de hierna volgende partij.

Daan Gijsbertse – Marc den Uijl

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in klasse 3B van de RSB-competitie.

Karel de Neef