Knappe tweede plaats voor Gerrit Boer in groep 2

Hier een verslagje van het seniorenkampioenschap van de RSB 2021.

Het deelnemersveld bestond uit drie groepen.

Groep 1, de groep waaruit de kampioen zou opstaan, werd gevormd door 14 spelers met een rating boven de 1600 en 60 jaar of ouder. Hier speelden drie Erasmus spelers mee: Wim Posthumus, Pim Kleinjan en Cor van As. De resultaten waren niet om over naar huis te schrijven. Wim scoorde met 3½ punt uit zeven partijen, 50 procent, de tiende plaats en een alcoholische versnapering.

Pim zijn score was een puntje minder, bij de partij waarvan ik de afloop zag speelde tijdnood een rol in zijn nadeel: 2½ punt. Cor die met 1 ratingpunt te weinig beland was in de kampioensgroep heeft het geweten over zijn score, daar wil hij niets meer horen. Hij vertelde mij dat hij – ondanks het wat slechtere resultaat – wel een fijne gezellige schaakdag had gehad.

Groep 2 was de groep met deelnemers met leeftijd boven de 60 en een rating onder de 1600. Deze deelnemers konden geen kampioen worden, maar speelden om mooie bekers en gekurkte flessen. Onder de 13 deelnemers speelden 2 Erasmus spelers mee: Gerrit Boer en Anton van Bokhoven.

Gerrit speelde zich met spannende partijen naar een tweede plaats met 5 punten evenveel als de nummer 1 die volgens hun rating beduidend sterker was. Ik zelf kon aardig meekomen en met 3½ punt uit 7 was 50 procent mijn deel.

In groep 3 voor spelers in de leeftijd tussen de 50 en 60 jaar had Erasmus geen deelnemers.

Het was een fijne schaak dag met een goed verzorgde lunch.

Kijk hier voor de uitslagen in groep 1, groep 2 en groep 3.

Anton van Bokhoven

(Die tot zijn schrik naar het podium werd geroepen als oudste deelnemer)