5-3 nederlaag voor het eerste

In het QR-doolhof viel het niet mee om een team op de been te brengen. Nieuwe regels en dus nieuwe problemen op de schaakvloer.

Gelukkig lukte het om een achttal op de been te brengen.

Jan Hoek van Dijke kwam prachtig uit de opening tegen het jeugdtalent Mees Batenburg. Ik zag een gewonnen stelling voor Jan, maar in het eindspel rolde het punt naar RSR. Ruurd Ouwehand kon wat langer aan de koffie blijven zitten. Met een halfuur achterstand op de klok liep Alda Sjabanaj de tijd soepel in. Ergens in de partij miste Ruurd een tactische wending.

Wim Posthumus speelde prima tegen Jason Zondag, een keurig halfje. Ik speelde met zwart de opening onnauwkeurig tegen Bas Muntslag. In het eindspel moest ik het van mijn sterke paard hebben. Helaas moest ik het ros afruilen tegen de witte loper. Na deze ruil accepteerde ik het remiseaanbod van mijn tegenstander.

Leo de Jager speelde tegen een oude bekende: Michael Fung. In het middenspel zag de witte stelling er actiever uit. Ik hoorde Leo remise aanbieden, Michael Fung speelde door. Voor zover ik het begrepen heb had Leo een kansrijke breek-zet (d5) overzien. Uiteindelijk werd er toch tot remise besloten.

Frank van Zutphen speelde met zwart tegen Mark Beijen. Frank won een pion maar ik zag een wit paard en een witte dame dicht bij de zwarte koning. Te dichtbij… Olivier Vrolijk speelde tegen Paul Tromp. Dat deel Olivier zoals we hem kennen: rustig en behendig.

Pieter Sturm speelde tegen Paul Batenburg. Er stond een moeilijk eindspel op het bord. Pieter had drie vrijpionnen en een stuk tegen twee stukken. De tegenstander van Pieter wikkelde handig af naar een remisestelling.

Het werd dus 3-5, weer een verloren wedstrijd op het scorebord. Maar het seizoen duurt nog lang. Op 27 november gaan we op volle sterkte naar Overschie en daarna via Sliedrecht naar wachten we thuis Souburg op.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in klasse 3F van de KNSB-competitie.

Arno van Houten