Eerste viertal start met winst

Om het speellokaal De Nieuwe Banier van RSR Ivoren Toren binnen te komen, moesten we langs een strenge QR- en ID-controle. Mijn tegenstander kwam daar niet doorheen, zodat een vervanger gezocht moest worden. Om 20.00 uur moest de bar dicht, zodat we een voordelig avondje met kraanwater hadden.

Met als achtergrondgeluiden sirenes en helicoptergeluiden (de rellen gingen de hele avond door) kwam ik op bord 4, Ruurd Ouwehand, in een gelijkopgaande Caro-Kann niet verder dan remise tegen Ed van Doorn.

Onze kopman Leo Verhoeven moest in het middenspel buigen voor het scherpe spel van WFM Alda Shabanaj. Jan Hoek van Dijke (bord 3) wist de achterstand uit te wissen middels scherp aanvalspel tegen Leonardo Ayala. Jan verlegde zijn aanval van de damevleugel snel naar de koningsvleugel, waarna het mat liep.

Het was aan Wim Posthumus (bord 2) om de winst binnen te halen. Hij kwam wat bedrukt uit de opening, maar wist dit te kantelen naar een beslissende koningsaanval. Om een doorgebroken vrijpion op e2 onschadelijk te maken, moest tegenstander David van Houten in een matnet stappen.

Hiermee was de 2½-1½ winst voor Erasmus veiliggesteld. Een mooi begin van de viertalcompetitie.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in klasse 1B van de viertallencompetitie.

Ruurd Ouwehand