Dinsdagavond 15 Maart. Corona achter de rug, mondkapjes in de vuilnisbak. Dus ouderwets op weg met vier schakers in een klein autootje naar Shah Mata met domicilie Rotterdam Charlois.

Begeleid door de TomTom die ook in Zuid feilloos de Mezenhof kon vinden. Hartelijke ontvangst met consumptiebon en vriendelijke woorden. Daarna de speech en het starten van de klokken.

Op mijn bord nog even een onderbreking daar mijn tegenstander vertelde dat het in het hele gebied betaald parkeren was. Dus klok stil, naar buiten, parkeerzonenummer zoeken en bellen. En weer terug met nieuwe start. Met namen van openingen en theorie wil ik de lezer niet lastigvallen, wel enige momenten die mij opvielen.

Bord 1 werden de witte stukken door Alik Tchavelachvill naar de juiste of onjuiste velden gedirigeerd met als resultaat twee pionnen achter. Naar mijn idee een verloren partij, maar als een Phoenix herrees hij uit de as. Zo werd de partij voor Alik een uitdaging die hij uiteindelijk won na veel zetten genoteerd te hebben tot op de achterkant van zijn notatievel.

Op bord 2 met als regisseur Harry Nefkens ging het fout. Op mijn vraag hoe het gekomen was kwam het antwoord er minder enthousiast uit “kwaliteit verloren.”

Bord 3 Peter Ruimschoot. Hij gaf te kennen graag met zwart te spelen, maar als een goede teamleider betaamd kreeg hij wit .Het ging goed met hem, toen ik bij zijn bord stond dacht ik een mat in 3 te zien. Hier maakte hij geen gebruik van maar drie zetten later moest zijn tegenstander zijn koning omleggen.

Op bord 4 had ik het voor het zeggen. Met zwart speelde ik mijn geliefde Zwarte Leeuw die ik op de 37ste zet kon bekronen met een mat op h2. De eindstand werd zo 1-3 in ons voordeel. De reis naar huis verliep soepel en snel om 23.45 uur zat ik met mijn vrouw aan een heerlijk glas rode wijn.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand van het tweede viertal in de RSB-competitie.

Anton van Bokhoven