Tweede viertal kampioen!

Anton mailde op mijn verzoek voor een verslagje: Je verrast mij met een felicitatie voor het behalen van de kampioenstitel in onze klasse! Na het verlies tegen de 3-Torens V2 rekende ik nergens meer op.

Nu wil ik met dit stukje ook graag de spelers bedanken die dit mogelijk maakte. Bedankt Alik Tchavelachvili, Harry Nefkens, Jonathan van Es, Jelle Engelberts en Peter Ruimschoot! De wedstrijd tegen de 3-Torens verliep vanaf het begin niet naar wens. Alik en ik stonden al om 19.20 uur voor de deur; we waren gewoonte getrouw om 19.15 uur vertrokken. Het bleek maar 4 kilometer te zijn. De jeugd was nog volop bezig en de koffie moest nog gezet worden. In onze opstelling ontbrak Harry (bezigheden buitenshuis).

Jelle nam zijn plaats in en verraste vriend en vijand door als eerste met een punt op zak het spel van zijn medespelers te bekijken.

Jonathan speelde zijn meeste zetten sterk totdat 1 foute zet hem noodlottig werd. Stand 1-1, nog niets verloren.

Zelf speelde ik tegen een speler met een visuele handicap die mij verzocht op de navolgende manier mijn zetten uit te voeren. Als ik zette moest ik mijn zet hardop zeggen in de korte notatie en mijn zet uitvoeren. Als mijn tegenstander een zet deed dan vertelde hij het mij en moest ik de zet op het bord uitvoeren, dus je kan wel nagaan dat ik met mijn notatie en klok problemen al snel alles door elkaar gooide . Later kwam er een derde man naast het bord zitten die weer vervangen werd voor een vierde man. De partij verloop was prettig en ging gelijk op. Na het tweede verzoek om remise ging ik akkoord, ik was een beetje doorgedraaid.

Als laatste speelde Alik een voor hem niet zo best eindspel en toen hij een toren in moest leveren gaf hij op. Eindstand 2½-1½ in ons nadeel.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand van klasse 2C van de viertallencompetitie.

Anton van Bokhoven