Goede opkomst bij eerste deel

Op maandag 11 juli stond het eerste deel van de rapidcompetitie op het programma. En ondanks dat het midden in de zomer was, was de opkomst zeer goed met maar liefst 39 deelnemers!

De rapidcompetitie wordt gespeeld over twee avonden. Per avond worden vier ronden gespeeld volgens het Zwiters systeem (indeling op basis van behaalde punten). Het tweede deel van de rapidcompetitie (ronde 5 tot en met 8) wordt gespeeld op maandag 18 juli. Het is nog mogelijk om in te stromen in het tweede deel van de rapidcompetitie.

Je krijgt dan vier bye’s voor de eerste vier ronden. Zorg er dan wel voor dat je maandag 18 juli uiterlijk om 19.45 uur aanwezig bent in de speelzaal (of geef dit even door aan Arno van Houten via competitieleider@sv-erasmus.nl).

‘Staartje’ Watertorentoernooi

Maar voordat gestart werd met de rapidcompetitie werden eerst nog twee prijswinnaars van het Watertorentoernooi in het zonnetje gezet. Zij waren namelijk al weg bij de reguliere prijsuitreiking voor het Watertorentoernooi.

Alik Tchavelachvili had de ratingprijs gewonnen voor de beste prestatie van alle spelers met een rating tussen de 1500 en 1650! En Arend Bongers was gedeeld winnaar geworden van spektakelprijs (lees hier het juryrapport er nog eens op na).

Verslag competitie

Onder de 39 deelnemers waren er ook twee aspirant leden die een kijkje kwamen nemen bij Erasmus. Beide spelers lieten zien dat ze het spelletje al goed begrepen. Kiebron Yohannes maakte het onder andere ondergetekende erg lastig (al won ik nog wel nipt) en behaalde 2½ punt uit 4. Armantos Tzanis deed het zelfs nog beter met 3 uit 4; alleen Wim Westerveld wist van hem te winnen.

Na vier ronden gaat Wim Westerveld alleen aan de leiding met een 100%-score van 4 uit 4. Direct daarachter volgt een groepje met 3½ uit 4 bestaande uit Jelle Engelberts, Anton van Berkel en Frank van Zutphen.

Jelle Engelberts staat fier op een podiumplek en niet omdat hij onvoldoende tegenstand heeft gehad in de eerste vier ronden. Zijn 3½ punt heeft hij verzameld met overwinningen op Joop van ’t Hoenderdaal, Martin Rensen en Wim Posthumus! Alleen Marcel Tillemans wist hem een half puntje af te snoepen! Heel knap van Jelle!

En ook Anton van Berkel had niet de minst tegenstanders. Na een bye in de eerste ronde won hij achtereenvolgens van Leo de Jager, Jan Smit en Marcel Tillemans! Ook van Anton een prachtig resultaat in de eerste helft van de rapidcompetitie.

In het tweede deel van de rapidcompetitie gaat de top 4 samen met de spelers met 3 uit 4 (Henk Ochtman, Armanos Tzanis, Leo Verhoeven en Jan Hoek van Dijke) uitmaken wie zich de nieuwe clubkampioen rapid van Erasmus mag gaan noemen. Of weet één van de achtervolgers met 2½ uit 4 de koplopers in te halen? Voldoende spanning dus nog in het tweede deel van de rapidcompetitie!

Kijk hier voor alle uitslagen en de tussenstand van de rapidcompetitie 2021/2022.

Frank van Zutphen