Woensdag 28 september in De Wilgenring

Vanaf 21 tot en met 29 september 2022 vinden de Senior Games Rotterdam plaats. Om zoveel mogelijk Rotterdammers van 55 tot 100-plus in beweging te brengen worden dit jaar vier sport- en beweegdagen in verschillende Rotterdamse wijken georganiseerd. Tijdens deze beweegdagen kunnen deelnemers op allerlei niveaus mee bewegen en kennismaken met het beweegaanbod in hun eigen wijk.

Bij de beweegdagen staan diverse activiteiten op het programma. Van samen wandelen tot walking football. Van yoga tot boksen. En van AquaFit tot (virtueel) squash. De beweegdagen bieden nog veel meer: een vitaliteitscheck, beweegbingo en een Olympisch sportmuseum van NOC*NSF.

Schaakvereniging Erasmus verzorgt op woensdag 28 september in Sportcentrum De Wilgenring aan de Melanchtonweg 70 in Rotterdam ook een deel van sportaanbod.

Het programma op woensdag 28 september duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Namens Erasmus zal Erasmiaan Ruud Neumeijer verschillende schaakclinics verzorgen en is er tussen 14.00 en 16.00 uur vrij schaken.

Kom vooral een kijkje nemen als je in de buurt bent!

De Senior Games zijn een samenwerking van Laurens en Dignus | Vriend van Laurens, Sportbedrijf Rotterdam en gemeente Rotterdam. Zij organiseren deze speciale beweegdagen in de wijken zodat iedereen mee kan doen. Ook in de woon/zorglocaties van Laurens vinden beweegactiviteiten plaats. Tijdens de speciale beweegdagen in de wijken kunnen alle deelnemers activiteiten uitproberen en kijken wat ze leuk vinden, of wat bij ze past. Ze maken kennis met de aanbieders in de wijk én met andere buurtgenoten. Meer informatie is te vinden op de website van de Senior Games Rotterdam.