Winst voor sterk Shah Mata

De eerste wedstrijd van Erasmus 2 in het nieuwe seizoen verliep in een prettige sfeer. Helaas werden we duidelijk naar verlies gespeeld.

Een korte impressie.

Jan Hoek van Dijke, invaller (bord 8), vergiste zich in een dubbeltoreneindspel met ongelijke lopers. Misschien was het verloren, misschien niet, maar nu ging hij mat achter palen.

Rond half elf kon Erasmus toch een puntje beschrijven: Paul Wilhelm (bord 6) won in een klassieke Konings-Indiër met een mooie strategisch opgezette aanval. Het einde werd versneld doordat zijn tegenstander de dame cadeau deed.

De overige partijen stonden moeizaam.

Joop van ‘t Hoenderdaal (bord 4) stond naar zijn zeggen de hele tijd te verdedigen. Maar dat deed hij wel kundig. Tegen sluitingstijd had hij een halfje.

De borden 1, 2 en 3 gaven pionneneindspelen te zien. Armantos Tzanis (bord 1) zag zijn pionnetje in de Dame-Indische opening niet terug en werd secuur uitgeteld. Eigenlijk hetzelfde bij Wim Posthumus (bord 2) en Arno van Houten (bord 3): Wim had zichzelf wat vastgezet met f5 in plaats van Lf5 en had een slechtere structuur; Arno stond gewoon materiaal achter.

Dan de partijen van Jelle Engelberts en Jeroen Landsheer.

Jelle (bord 7) kreeg een halmaopstelling te bestrijden. Maar de zwarte loper van de witte velden was wel geruild; een plusje voor zwart. Jelle verdedigde zich goed en had aan het eind zelfs wat ruimte op de damevleugel. Het liep vlot af toen zwart vergat op zijn tijd te letten en door de vlag ging.

Jeroen (bord 5) had in de Pirc wat minder spel; zwart drukte langzaam door.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in klasse 1A van de RSB-competitie.

Paul Wilhelm