Het op 29 augustus door de algemene ledenvergadering (ALV) goedgekeurde reglement voor de interne competitie 2022-2023 regelt twee finalegroepen: een gesloten A-finale met acht deelnemers en een B-finale volgens het Zwitsers systeem. Tijdens de ALV is de vraag gesteld of het mogelijk zou zijn om met drie finalegroepen te gaan werken. Toegezegd is dat er drie finalegroepen komen als de opkomst in de interne competitie dat toelaat.

Naar de mening van het bestuur staat de opkomst zo’n derde finalegroep toe. Zoals in de jaren vóór covid-19. Daar zijn we natuurlijk bijzonder blij mee. Het worden dus een gesloten A-finale met acht deelnemers, een gesloten B-finale met acht deelnemers en een C-finale volgens het Zwitserse systeem.

Via de link het gewijzigde reglement voor de interne competitie 2022-2023. De punten 1 tot en met 12 zijn ongewijzigd. Punt 13 (de B-finale) is nieuw. De punten 14 en volgende zijn waar nodig aangevuld in verband met de extra finalegroep. Inhoudelijk overeenkomstig het op de ALV goedgekeurde reglement.

Maar nu eerst nog drie avonden in de voorronde: 12 december, 2 januari en 9 januari. En natuurlijk de feestavond op 19 december!

Met vriendelijke groet,

Leo Verhoeven