Bekerteam verliest na snelschaken

Maandag 28 november stond de tweede ronde van het RSB-bekertoernooi op het programma. Het bekerteam van Erasmus ontving het bekerteam van Sliedrecht in het al in kerstsferen aangeklede Huis van de Wijk Arcadia.

Sliedrecht speelt in de tweede klasse KNSB, maar met Wim Westerveld, Henk van der Velde, Pieter Sturm en Marvin Dekker trad ons bekerteam ook op volle sterkte aan. Het zou een erg spannende avond gaan worden.

De avond begon niet al te positief. Marvin kreeg in een Siciliaan een koningsaanval over zich heen en moest al snel de koning omleggen. 0-1 achter. En ook Henk stond zwaar onder druk tegen de sterke Peter van den Bergh. Op de andere borden was de stand op dat moment nog in evenwicht.

Henk wist echter heel knap stand te houden en zo rond een uur of elf kreeg hij een gewonnen pionneneindspel. En zo bracht hij de tussenstand met 1-1 weer in evenwicht. Op dat moment had Pieter een hele goede stelling en had Wim een pionnetje extra in een toreneindspel. Het zag er op dat moment erg positief uit!

In wederzijdse tijdnood maakte Pieter echter een paar foutjes, waardoor hij toch verloor. 1-2 achter. Aan Wim de taak om het gelijkspel binnen te halen. Dat deed hij met verve, de druk werd steeds wat opgevoerd en hij wist zijn pion richting de overkant te dirigeren. Een 2-2 gelijkspel na het reguliere schaken dus.

En dus werd het snelschaken met 5 minuten per persoon per partij. Marvin speelde al snel remise. Pieter kreeg nu een zware koningsaanval over zich heen en verloor. Wim maakte in een goede stelling een foutje en verloor ook. En Henk speelde als laatste ook remise. En zo stond er na het snelschaken een 1-3 eindstand op het programma. En waar het RSB-bekerteam vorig jaar nog de finale speelde eindigde het RSB-bekertoernooi dit jaar al na de tweede ronde.

Kijk hier voor alle uitslagen en de voortgang in het RSB-bekertoernooi. Of lees hier het verslag ‘RSB-bekerteam winst van Erasmus na snelschaken‘ op de website van Sliedrecht.

Frank van Zutphen