Ruime nederlaag voor het tweede team

Op donderdag 5 januari speelde het tweede van Erasmus de derde ronde in klasse 1A van de RSB-competitie tegen het tweede team van Krimpen aan den IJssel.

Wij traden toch wel wat verzwakt aan met maar liefst vier invallers.

Arno van Houten speelde aan bord 2 een degelijke remise, Jaap van Meerkerk won op bord 6, met wat veine, in de aanval met twee vrijpionnen. En Armantos Tzanis (bord 4) speelde een heel sterk eindspel en wikkelde af naar mooie winst. De partij van Jaap is hieronder inclusief commentaar van Jaap na te spelen.

Verder was het niet best. Paul Wilhelm (bord 1) verzuimde een hele goede stelling te krijgen door verkeerd te ruilen en daarnaast waren er nog vier nederlagen waarbij Jan Hoek van Dijke (bord 8) en Remco Claessens (bord 7) een half of heel punt lieten liggen. Daarnaast waren er ook nederlagen voor Jeroen Landsheer (bord 3) en Hans Brobbel (bord 5).

En zo stond er aan het einde van de avond een 2½-5½ nederlaag op het scorebord. Volgende ronde beter! Kijk hier voor alle uitslagen en de stand van Erasmus 2 in klasse 1A van de RSB-competitie.

Paul Wilhelm