Geanimeerd verloop

De internethausse kent nu ook zijn weerslag op het schaken. Senioren en jeugd die het schaken hebben leren kennen en het hebben beoefend op internet melden zich bij onze vereniging. Menigmaal kunnen ze eigenlijk best goed schaken. Reden voor de jeugdafdeling een toernooi te houden. Nieuwkomers konden de degens kruisen met spelers die al een klein jaar bij ons spelen.

De nieuwkomers vonden het leuk om achter het bord echte tegenstanders bij een echte vereniging te ontmoeten. Een mooie kans voor onze leden eens met anderen hun krachten te meten. Het was het eerste heuse schaaktoernooi voor de meesten. Een nieuwe kennismaking ook met de schaakklok. Altijd weerbarstig voor een enkeling om na het zetten die klok in te drukken. En niet te vergeten met dezelfde hand zetten als de klok indrukken.

In één uur een toernooi organiseren met drie ronden Zwitsers was best een opgave. Maar uiteindelijk ging iedereen tevreden naar huis. Er waren zelfs drie schaakboeken als prijzen. Ons lid Kai wist als enige zijn drie partijen te winnen en ging met de eerste prijs naar huis. Het tweede boek ging naar Maas. Hij was minder fortuinlijk en eindigde als laatste. De speciale prijs ging dit keer naar Dex. Hij was zich van bewust van het gevaar maar met een dame, toren en pion meer wist hij toch een patstelling op het bord te krijgen.

De complete uitslag:
1.  Kai (Erasmus)   3 uit 3
2/6. Ryuji       2 uit 3
2/6. David       2 uit 3
2/6. Philip      2 uit 3
2/6. Arnas (Erasmus)  2 uit 3
2/6. Dean (Erasmus)  2 uit 3
7.  Dex        1½ uit 3
8/10. Ilay (Erasmus)  1 uit 3
8/10. Tobias (Erasmus) 1 uit 3
8/10. Kris       1 uit 3
11.  Lukas       ½ uit 3
12.  Maas       0 uit 3

Een werkgroepje binnen de jeugdcommissie beraadt zich over mogelijkheden om ook de vooral wat oudere jeugd onder te brengen bij onze vereniging.

Wim Posthumus