Vierde sluit af met overwinning

Van de twee geplande wedstrijden kon er maar één doorgaan: de speelzaal was bezet door bridgers. Gelukkig konden we in twee nevenvertrekken de wedstrijd tussen Erasmus 4 en Spijkenisse 3 afwerken.

Uw commentator zag de borden 4 tot en met 8. Als eerste was Unger Beerends op bord 4 klaar met een mooie drukstelling die uitliep op mat. Op bord 7 moest Dirk Terlouw een punt toestaan aan zijn tegenstander. Harry Nefkens (bord 6) stond de hele wedstrijd een pion achter, maar de tegenstander zag niet hoe door te breken. Het grappige was dat Harry nog had kunnen winnen als hij maar even geteld had; maar hij was al blij met remise.

Anton van Bokhoven (bord 8) was blij verrast toen hij gewonnen had. Met twee paarden meer voor onze man gaf de andere kant op. Anton zelf: “Oh, heb ik gewonnen?”

De partij van Jonathan van Es op bord 5 tegen het talent Lisa Verbunt was ook leuk te zien. Lisa moest een eindspel winnen met een pion meer en dat lukte ook gedecideerd.

De borden 1 tot en met 3 heb ik niet goed gezien, maar Daan Gijsbertse (bord 1) en Gerrit Boer (bord 2) wonnen, terwijl Alik Tchavelachvili zijn koning moest omleggen.

Eindstand 4½-3½ voor de onzen. Met deze uitslag eindigde het vierde op de derde plaats in de klasse. Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in klasse 4A van de RSB-competitie.

Paul Wilhelm