De mussen vielen van het dak. Maar ondanks de hoge temperatuur waren er toch 34 diehards die het Huis van de Wijk Arcadia wisten te vinden om mee te doen aan het rapidkampioenschap! Op deze eerste avond stonden er vier ronden op het programma met als speeltempo 15 minuten + seconden increment per zet.

Bijzonder leuk was dat wij ook verschillende nieuwkomers en oudkomers mochten ontvangen! Peter Daalder, Gunnar van Eekhout en Wilfred van der Kooij kwamen de sfeer proeven bij Erasmus en speelden voor het eerst mee. En ook Peter Torczynski, Peter Weeda en Bernhard Ruimschoot mochten wij verwelkomen onder de deelnemers! Erg leuk! Welkom allen!

Toen na vier speelronden de stofwolken waren opgetrokken waren er nog twee spelers met 4 uit 4: Henk Ochtman en ondergetekende. Al was dat af en toe met meer geluk dan wijsheid. Zo kwam de jonge nieuwkomer Gunnar van Eekhout in de eerste ronde een stuk voor tegen Henk Ochtman, al wist Henk de partij nog wel te winnen. Dat Gunnar het spelletje wel begrijpt blijkt wel uit de score van 2 uit 4 waarmee hij debuteerde!

En ook Peter Torczynski, weer lid geworden bij Erasmus, is het schaken zeker nog niet verleerd. Hij begon nog met een remise tegen Bernhard Ruimschoot maar staat drie ronden later met 3½ uit 4 op een prima derde plaats! Direct daarachter met 3 uit 4 volgen Arno van Houten, Paul Wilhelm en Lucian Mihailescu (met een TPR van 1997 en een plusscore van 2,03 punten).

Verschillende andere spelers kunnen ook terugkijken op een succesvolle eerste avond. Bernhard Ruimschoot heeft met 2½ uit 4 een plusscore van 0,96 en Jonathan van Es heeft met dezelfde score zelfs een plusscore van 1,44 punten (en een TPR van 1663!).

Volgende week maandag wordt het tweede (en laatste) deel van de rapidcompetitie gespeeld. Het is nog mogelijk om mee te spelen in het tweede deel van de rapidcompetitie. Je krijgt dan vier halfjes voor de eerste vier ronden. Voor de indeling van ronde 5 is het dan handig om onze wedstrijdleider Arno van Houten (competitieleider@sv-erasmus.nl) even te mailen dat je graag mee wilt spelen.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in de rapidcompetitie.

Frank van Zutphen