Een jaaroverzicht van het afgelopen verenigingsjaar 2022-2023 van SV Erasmus. Er is weer heel veel geschaakt. 28 ronden in de interne competitie, met 8 teams in de externe competitie, het open rapidtoernooi, het Watertorentoernooi, het snelschaak- en rapidkampioenschap, het jeugdschaak, de feestavond, het bezoek uit Gent. Verhalen gepubliceerd. Van alle evenementen is op de website uitgebreid verslag gedaan.

Vaak leverden clubleden een bijdrage en konden we hun belevenissen op en rond het bord meebeleven. Ook hebben we nieuwe leden welkom geheten. Van enkele leden moesten we definitief afscheid nemen. Er zijn heel veel foto’s gemaakt, emoties opgeschreven, partijverslagen en analyses verschenen wekelijks op onze onvolprezen website.

Tijdens de vrijwilligersborrel haalden enkele clubgenoten herinneringen op aan de tijd van onze clubbladen. Je kon elke maand alles van de afgelopen periode nog eens lekker nalezen, en vooral ook nagenieten. Precies wat u nu wekelijks doet.

De tijd van de papieren clubbladen ligt definitief achter ons en heeft plaatsgemaakt voor het digitale tijdperk. Het leek mij de moeite waard om al die afzonderlijk wekelijks gepubliceerde pareltjes nog eens na te lezen, en daaruit een greep te doen. Geen volledige jaaroverzicht, wel een poging daartoe in de buurt te komen. De inspiratie hiervoor werd me ingegeven door de gesprekken tijdens de vrijwilligersborrel op 30 juni.

Ik ga het jaaroverzicht voor mezelf printen zodat ik ook een papieren versie aan mijn schaakbibliotheek(je) kan toevoegen. Download hier het Erasmus jaaroverzicht 2022-2023.

Jaap van Meerkerk