Op maandag 30 oktober was alweer de tweede ronde van deze competitie. De jeugd maar ook wij hebben er weer veel van geleerd. Er waren 7 poules met elk vier spelers.

Te zien was bijvoorbeeld dat Marlies, die in de eerste poule speelde, deze keer alle drie haar partijen won. Duidelijk was dat ze zich goed ingesteld had op de speeltijd van 8 minuten per persoon per partij.

Nieuw jeugdlid Beer speelde de eerste ronde in poule 3 en mocht nu met 3 punten op zak deze keer in poule 2 plaatsnemen. Hier wist hij 2 punten te behalen. Een goede prestatie!

De 8-jarige Ayin had in de eerste ronde ook alle drie de punten binnengehaald en mocht nu in poule 4 debuteren. Ook hier haalde hij alle drie de punten! Ayin krijgt sinds een jaar online schaakles via een Iraanse site. Dit jaar wilde hij ook graag lid worden van een schaakvereniging en heeft hij voor ons gekozen. Hij krijgt nu ook schaaklessen bij ons en is bij schaaktrainer Wim Posthumus ingedeeld.

In poule 6 speelde Winter. Tijdens eerdere partijen met de klok speelde de tijd haar altijd parten. Nu wist zij knap 1½ punt te halen. Dit had ook 2 punten kunnen zijn. Remise aanbieden in één van de partijen was niet nodig geweest vertelde ze zelf ook later.

Vanaf de volgende keer, maandag 27 november verwachten we de spelers uiterlijk 5 minuten voor aanvang en moeten zij zich direct melden bij mij en/of Jan Hoek van Dijke. Iedereen die er die avond niet bij kan zijn behoort zich tijdig via de mail af te melden. Hierdoor verwachten we dan gelijk goed van start te gaan

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de tweede ronde van de jeugdcompetitie.

Peter Ruimschoot