Ruime nederlaag tweede viertal

Maandagavond 8 januari speelde het tweede viertal thuis om 20.00 uur de derde ronde van de viertallencompetitie. De wedstrijd Erasmus V2 – Sliedrecht V1 was er één om snel te vergeten.

Aan bord 1 speelde Art Hoogendijk met zwart tegen Arco van Houwelingen (een ratingverschil van 22 ratingpunten in het nadeel van Art). De beslissende zet kwam vrij onverwachts zover ik kon overzien: 0-1 in ons nadeel.

Aan bord 2 zat Peter Ruimschoot met wit met 34 punten ratingverschil in het nadeel van Peter. Op de site van de RSB vond ik de uitslag 0-2 in ons nadeel.

Op bord 3 speelde ik met zwart tegen Simon Kadijk met zwart 76 ratingpunten verschil in mijn nadeel. De opening was voor mij veelbelovend. Ik dacht de winst te zien en kuierde met de handen in mijn zakken ontspannen door de speelzaal, maar hier was het spreekwoord van de huid en de beer van toepassing. Stand 0-3 in ons nadeel.

Op bord 4 speelde Filip Strinic zijn eerste bondswedstrijd (nog zonder rating) met wit tegen Rien Lodder (met een rating van 1316 punten). Ook deze partij ging na felle strijd verloren.

En zo werd de eindstand 0-4 in het voordeel van Sliedrecht. Lees hier het verslag ‘Schaatsen in Schiebroek‘ op de website van Sliedrecht. Of kijk hier voor alle uitslagen en de stand in divisie 2B van de viertallencompetitie.

Anton van Bokhoven