Eerste puntverlies eerste viertal

Afgelopen maandag (8 januari) trad ons eerste viertal aan tegen het derde viertal van Krimpen aan den IJssel in het bowlingcentrum Krimpenhof. Net als wij, hadden ook de beide viertallen van Krimpen in klassen 1B de eerste wedstrijden gewonnen.

Zoals de ballen stuiterden op de naastgelegen bowlingbaan, stuiterden ook onze partijen heen en weer.

Ondanks zijn voorbereidingen kwam Peter Weeda (bord 2) slecht uit de opening en moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in tegenstander Michel van Cappellen (0-1 achter).

De stand werd gelijkgetrokken doordat Anton van Berkel (bord 4) in een wilde partij “voor de poorten van de hel” zijn partij over de streep wist te trekken (1-1).

Ook onze kopman Martin Rensen had een wilde partij, waarbij van alles mogelijk was. De winstkansen sprongen van wit naar zwart en omgekeerd. Zelden eindigen dit soort partijen in remise, maar nu blijkbaar wel (1½-1½).

Uw reporter Ruurd Ouwehand (bord3) kwam matig uit de opening doordat ik dameruil (resulterend in een slappe maar gelijke stelling) uit de weg ging. Hierdoor kreeg mijn tegenstander Thomas Boeren zeer gevaarlijke aanvalskansen, die ik met actief tegenspel wist te neutraliseren. Dit resulteerde in een mooie stelling met een actieve loper, een torenlijn en een betere pionnenstructuur. Prompt gaf ik onnodig een kwaliteit (tegen een pion) weg en kwam onder druk. Na ruil van de zware stukken kwam ik in een remise-achtig eindspel terecht. Matig spel mijnerzijds creëerde kansen voor zwart, waardoor ik voor remise moest vechten. Toen ik zag dat dit een doodlopend pad dreigde te worden, ging ik actief mijn vrijpion ondersteunen en leek ik te gaan winnen. Goed tegenspel van Thomas wist dit te pareren en gaf hem zelfs nieuwe winstkansen. Dat deze wilde partij uiteindelijk in remise resulteerde, zal waarschijnlijk de meest rechtvaardige uitslag zijn.

Hiermee kwam de eindstand op 2-2. Doordat concurrent Krimpen aan den IJssel V2 overtuigend met 4-0 won, moeten we nu genoegen nemen met de tweede plaats.

Kijk hier voor alle uitslagen van het eerste viertal in divisie 1B van de RSB-viertallencompetitie.

Ruurd Ouwehand