Knappe overwinning voor het tweede!

Ons tweede RSB-team doet het boven verwachting. Nu werd met de oneven goal gewonnen van het niet misselijke Moerkapelle: 4½-3½.

Paul Wilhelm op bord 1 beet het spits af met een snelle plusremise (Konings-Indisch) tegen Maarten Vroegindeweij. Ruurd – met wit lever ik altijd – Ouwehand (bord 6) volgde spoedig met een halfje. Arno van Houten stond tamelijk gedrongen doordat hij zijn damepaard niet kon ontwikkelen.

Jeroen Landsheer (bord 3) had het ook niet makkelijk, maar Peter Weeda (bord 4) kreeg met a6 een stuk cadeau, dus dat punt konden we alvast tellen ook al duurde het heeeel lang. Anton van Berkel (bord 7) leek een superaanval te hebben, maar vergiste zich aan het slot.

Jelle Engelberts (bord 5) knoopte zoveel tactiek (dubbele dreigingen, penningen) in de stelling dat zijn opponent het niet meer zag. Weer een punt. Dan op bord 8 Jan Hoek van Dijke. Jan stond eerst wel lekker, maar tegen zet 30 was er van zijn stelling op de damevleugel niet veel over. Zwart kon, dacht ik, zo de pionnen ophalen. Een sterke breekzet (pion naar h4) bracht echter verwarring bij Arno Luinenburg.

Ondertussen had Jeroen de b-lijn te pakken met een sterke loper, ik dacht dat hij de vrijpion van de andere kant wel kon terugwinnen, maar een fout van zwart gaf een matcombinatie die Jeroen verzilverde.

Anton en Arno hadden ondertussen verloren, de stand was 4-3 voor ons. Jan gaf met minder materiaal geen krimp en zwart bood toen maar remise aan, omdat hij – naar eigen zeggen – “er toch niet door kwam.”

Misschien hoeven we niet te degraderen, dit jaar.

Lees hier het verslag ‘Zwakke wedstrijd eerste team’ op de website van Moerkapelle. Of kijk hier naar de uitslagen en stand in klasse 1B van de RSB-competitie.

Paul Wilhelm