Tweede sluit af met nipte nederlaag

Op zaterdag 23 maart speelde Erasmus 2 de laatste wedstrijd van dit seizoen in de KNSB competitie. Een uitwedstrijd tegen DSC Delft 4. Om parkeerproblemen in Delft te voorkomen kozen we ervoor om met de trein te reizen. Verzamelen aan de achterkant van het Centraal Station Rotterdam.

Deze wedstrijd met 8 van de 9 basisspelers. Ik had goede hoop op een overweldigende uitslag. Met een plattegrond op papier en Google Maps was het kinderlijk eenvoudig om de speelzaal lopend vanaf station Delft te bereiken.

Op het eerste bord speelde Peter Torczynski met zwart tegen David Boersma. Peter kreeg een mooie stelling met een prachtig centrum. Het vinden van een plan was voor zijn tegenstander niet eenvoudig. Na een onnauwkeurige zet was de witte stelling niet meer te houden.

Voor mijn gevoel ging het vanaf dit punt snel. Ik knipperde met mijn ogen en constateerde winst voor Jan de Korte, winst voor Peter Weeda, verlies voor Wim Posthumus en remise voor Armantos Tzanis.

Jan schreef over zijn partij: Het was een langzame partij die vanaf de 17e zet los kwam, in een fase waarbij de klok eveneens een wederzijdse tegenstander werd. In die fase kon ik de partij naar me toe trekken. Volgens de engine voor de verandering eens een keer geen fouten. Zie hieronder de partij:

Met nog drie kanonnen van Erasmus 2 zou mijn voorspelling uit moeten komen. Helaas kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Delftenaren.

Cander Flanders verloor, ik (Arno van Houten) verkwanselde een +2,38 stelling en Jeroen Landsheer kon het eindspel met geen mogelijkheid remise houden.

Terugkijkend op dit seizoen kunnen we tevreden zijn over het resultaat. We hebben ons keurig weten te handhaven in de 5e klasse. Met dank aan de invallers op wie ik steevast kon rekenen: Leo de Jager, Ruurd Ouwehand, Jan Hoek van Dijke en Paul Wilhelm.

Lees hier verslag ‘DSC K4 Wint in spannende thuiswedstrijd’ op de Delftse Schaaksite. Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand in klasse 5I van de KNSB-competitie.

Arno van Houten