5½-2½ winst voor het tweede

Voorafgaand aan de wedstrijd ontving in een mail van de teamleider van Schaakhuis 2.

Daarin kondigde hij aan dat de borden 4 en 6 leeg bleven. Hij kreeg het helaas niet voor elkaar om een volledig team op de been te krijgen.

Een wissel van bord met Wim Posthumus betekende dat ik de rol van wedstrijdleider van Leo Verhoeven kon overnemen. Helaas was er voor Peter Weeda en Arno van Houten geen partij. De wedstrijd in met twee nul voor.

Later zou blijken dat we de wedstrijd met 2-1 in zouden gaan. In ieder geval een comfortabele start van de wedstrijd. Een kanttekening: drie kanonnen van Erasmus 2 stonden aan de kant door andere verplichtingen: Marcel Tillemans, Armantos Tzanis en Jeroen Landsheer. Met de inzet van onze trouwe invaller Jan Hoek van Dijke en een lening van Erasmus 3 in de persoon van Ruurd Ouwehand had ik alle vertrouwen in een goed resultaat.

De laatst genoemden waren goed voor anderhalf punt. Jan de Korte en Wim Posthumus noteerden allebei een half punt. Peter Torczynski is weer ‘back in town’, hij overspeelde zijn tegenstander en kreeg vervolgens een toren cadeau.

Op 23 maart spelen we de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen DSC Delft 4. Met winst en verlies van Sliedrecht 3 en Schaakmat Westland 3 kunnen we nog promoveren. We wachten het met spanning af.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in klasse 5I van de KNSB-competitie.

Arno van Houten