Eerste viertal verspeelt koppositie in 1B

Afgelopen maandag speelde ons eerste viertal niet het Watertorentoernooi maar bij Krimpen aan den IJssel tegen hun tweede viertal. Een belangrijke wedstrijd want een overwinning zou ons goede kans op het kampioenschap geven.

De avond begon voortvarend. Jan Hoek van Dijke (bord 4, zwart) had binnen het half uur al een overwinning op zak. In de scherpe gambietvariant die op het bord kwam, snoepte de tegenstander een toren te veel, en kon daarna zijn dame inleveren en gaf gelijk op.

Niet veel later liet Pieter Sturm (bord 1, wit) een halfje noteren. Er werd veel afgeruild en de muziek verdween snel uit de stelling.

Daarna bleef het lang stil. Martin Rensen (bord 2, zwart) accepteerde gretig het remiseaanbod van zijn tegenstander na de gehele partij erg slecht te hebben gestaan. Na wat onduidelijk gerommel op de koningsvleugel liet de witspeler zijn voordeel glippen en werd de vrede getekend.

Anton van Berkel (bord 3, wit) had een gecompliceerde partij. Hij offerde ergens een kwaliteit en kreeg een gedekte vrije a-pion, maar de zwartspeler wist kansen bij Anton’s koning te creëren. Anton verdedigde met man en macht maar moest helaas de handdoek gooien.

Een 2-2 gelijkspel; daar kopen we niks voor en zijn nu afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd Krimpen V2 tegen Krimpen V3. Overigens onbegrijpelijk dat deze derby voor de laatste ronde op het programma staat, maar we gaan er vanuit dat de heren van Krimpen V2 hun sportieve plicht zo goed mogelijk gaan vervullen. Waarna wij zelf nog wel beide matchpunten tegen Nieuwerkerk aan den IJssel moeten binnenhalen, ook geen vanzelfsprekendheid.

Kijk hier voor alle uitslagen en de stand in de divisie 1B van de RSB-viertallencompetitie.

Martin Rensen