Oscar Koppenens wint B-groep, Daan Manni C-groep

Maandag 24 juni was al weer de laatste reguliere avond van het seizoen op het programma. En deze laatste avond werd zoals gebruikelijk gespeeld om het clubkampioenschap voor het snelschaken.

Het concept was vergelijkbaar als voorgaande jaren. Eerst een voorronde en daarna een finaleronde. Met als speeltempo 3 minuten + 2 seconden per zet.

In totaal deden 27 spelers mee, dus was het even puzzelen hoe de voorrondes in de delen. Uiteindelijk startten we met drie poules van zeven spelers en één poule van zes spelers.

De beste twee per poule gingen vervolgens naar groep A, de nummers drie en vier naar groep B, enzovoorts. Niet iedereen kon het tweede deel van de avond ook nog meespelen waardoor de groepen A en B uit acht spelers bestonden en groep C uit zes spelers.

Finalegroep A

In finalegroep A had ondergetekende (Frank van Zutphen) zijn avond zoals dat zo mooi heet. Met een perfecte score van 7 uit 7 wist ik de A-groep te winnen en werd ik daarmee de nieuwe clubkampioen snelschaken 🙂

Op plek twee eindigde Henk Ochtman met 5 uit 7. Bijzonder genoeg eindigde Cander Flanders met 3½ uit 7 (en dus een 50% score) alleen op de derde plaats. Het veld daarachter lag erg dicht bij elkaar waarbij iedere speler tenminste twee punten scoorde in de finalegroep.

Finalegroep B

In finalegroep B was het spannender! Uiteindelijk won Oscar Koppenens deze groep met een fraaie 5½ uit 7 voor Jeroen Landsheer met 5 uit 7. Een gedeeld derde plaats was er voor Jan Hoek van Dijke, Jelle Engelberts en Arno van Houten met allen 4 uit 7.

Finalegroep C

In finalegroep C was er een prachtige prestatie voor Daan Manni! Met de perfecte score van 5 uit 5 won hij deze groep zeer overtuigend! Een tweede plaats was er voor Ben Koppenens met 4 uit 5 en Unger Beerends werd derde in deze groep met 3 uit 5.

Felicitaties voor alle winnaars! Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstanden van het snelschaken.

Frank van Zutphen