Voor meest spectaculaire partij tijdens Watertorentoernooi

Het werd de jury dit jaar weer niet gemakkelijk gemaakt. Negen partijen werden dit jaar ingestuurd voor de spektakelprijs van het Watertorentoernooi. Daarbij was het spektakelniveau en het niveau van de partijen ook zeer hoog.

Winnaar werd Jeroen Landsheer met zijn fraaie en verrassende overwinning tegen Rob van der Plas, die hem een prijs van € 50 opleverde!

Na de Meer Lezen is het juryrapport te lezen!

Ronde 6: Jelle Engelberts – Eric Hill

Een prachtige koningsaanval voor Jelle. Er lijkt voor zwart weinig aan de hand, maar het zeer fraaie pionoffer op e5 zorgt ervoor dat de koningsaanval tot leven komt. Een paar krachtzetten later kan zwart het op geven!

Ronde 6: Peter Ruimschoot – Bram de Knegt

Een leuke miniatuur, waarbij maar weer eens wordt aangetoond hoe krachtig een penning kan zijn en waarbij Bram goed gebruik maakt van de onveilige positie van de koning.

Ronde 5: Jonas Verdonschot – Bram de Knegt

Er is niet heel veel spektakel op het bord te zien, maar wel zeer goed gespeeld door Jonas. Na een mooi getimede opstoot met de pion naar d6 stomen de andere pionnen ook heel snel op. Een fraaie overwinning!

Ronde 3: Jeroen Landsheer – Rob van der Plas

Hoe zo is de Franse opening saai? Offers, tegenoffers. Gedurende de partij is eigenlijk niet echt duidelijk wie nu de doorslaggevende aanval heeft. Als de stofwolken zijn opgetrokken heeft Jeroen net wat meer pionnen en dat speelt hij vervolgens zeer fraai uit.

Ronde 2: Marius Petrauskas – Eric Hill

Blijkbaar lokt Eric spectaculaire zetten uit, al de tweede inzending met Eric als tegenstander. Les van deze partij: Pas altijd op met lopers op h6! Als zwart niet adequaat reageert maakt Marius het snel af. Een leuk thema om de partij mee af te sluiten.

Ronde 2: Kees van Toor – Jesse de Jong

Een soort van wildwest middenspel. Dat ziet de jury graag! Op een goed moment lijken alle stukken op het bord wel tegelijk in te staan. Na een lange combinatie houdt Kees een extra stuk over. Zeer goed gespeeld!

Ronde 2: Leo de Jager – Henk Ochtman

Een zeer fraai lange termijn stukoffer van Henk! Na het stukoffer wint Henk even later weer een kwaliteit terug, waardoor hij een toren tegen twee paarden overhoudt. De zwarte toren domineert beide paarden echter volledig en Henk speelt dit zeer fraai uit. Prachtig gezien door Henk!

Ronde 1: Marvin Dekker – Marcel van der Linden

Zeer agressief gespeeld door Marvin. Het begint met een pionoffer, daarna een loperoffer en tot slot nog een torenoffer. Je zou er gek van worden als tegenstander. Het blijkt niet helemaal correct te zijn, maar uiteindelijk gaat Marcel toch ten onder aan de druk.

Ronde 1: Hussein Tomeh – Emilian de Kievit

Een knappe aanval van zwart. Wit weet de eerste aanvalsgolf nog te overleven, maar grijpt in tijdnood toch mis.

Kijk hier nog eens om alle inzendingen voor de spektakelprijs van het Watertorentoernooi te bekijken en na te spelen.

Arno van Houten, Jaap van Meerkerk & Frank van Zutphen