Vind jij het leuk om te schaken? En wil je graag beter leren schaken? En ben je ouder dan 6 jaar en jonger dan 18 jaar? Neem dan contact op met onze jeugdleider Peter Ruimschoot (jeugdleider@sv-erasmus.nl) of kom langs. We kijken dan of er direct plaats is.

Schaken op maandagavond

Je kan iedere maandagavond van 18.45 uur tot 19.45 uur komen schaken. Wij spelen in het Huis van de Wijk Arcadia op de Apollostraat 211A in Rotterdam.

Je krijgt dan schaakles en gaat zelf natuurlijk ook veel schaken! Je kunt ook eerst eens een paar keer kijken.

Het maakt niet uit of je al heel goed kunt schaken of dat je pas een beetje kan schaken.

Schaaklessen

Voor de schaaklessen maken wij gebruik van de Stappenmethode, de officiële methode van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond. Bij iedere stap hoort een handleiding met lessen voor de trainer / lesgever / ouder en werkboeken met opgaven voor de leerlingen.

De Stappenmethode bestaat uit de volgende stappen:

  • Stap 1: Spelregels
  • Stap 2: Begin tactiek en positiespel
  • Stap 3: Verdediging en eerste pionneneindspelen
  • Stap 4: Voorbereidende zet, positionele aspecten
  • Stap 5: Eindspel
  • Stap 6: Strategie

Schaaktoernooien jeugd

Er zijn in Rotterdam en omgeving altijd veel toernooien voor jeugdschakers. Op de website van de Rotterdamse Schaakbond is een toernooikalender met alle jeugdtoernooien in de regio te vinden.

Voor de ouders

Schaakvereniging Erasmus is een bloeiende schaakvereniging in Hillegersberg-Schiebroek en heeft ongeveer 100 leden.

Nieuwe jeugdleden kunnen eerst vier weken vrijblijvend meedoen, voordat ze kunnen besluiten om lid te worden van SV Erasmus. De contributie is € 60 voor een heel jaar (inclusief lesmateriaal) en jeugdleden met een Rotterdampas kunnen een korting van € 25 krijgen op de contributie. De Rotterdampaskorting geldt alleen voor jeugdleden van 6 jaar en ouder (dat is een voorwaarde van de Rotterdampas organisatie).

In de schoolvakanties en in de maanden juli en augustus is er geen jeugdschaken. Op de agenda is altijd de meest actuele informatie te vinden.

Vind jouw zoon of dochter het ook leuk om te schaken? Stuur dan een berichtje naar onze jeugdleider Peter Ruimschoot (jeugdleider@sv-erasmus.nl). Of kom eens langs om zelf te kijken!

Afmelden

Als jeugdleden van Erasmus een keer niet mee kunnen spelen op de maandagavond, dan is het handig om dat vooraf even door te geven. Dat kan via afmeldenjeugd@sv-erasmus.nl. Er hoeft dan minder gewacht te worden met de start van de lessen aan de anderen.

Veilige sportomgeving

Schaakvereniging Erasmus vindt een veilige, betrouwbare en sportieve omgeving belangrijk, zodat iedereen op zijn of haar eigen manier kan genieten van de schaaksport en het schaakaanbod van Erasmus. Kijk hier voor meer informatie.