Aan de interne competitie nemen wekelijks ongeveer 50 leden deel. De competitie wordt gespeeld volgens het Zwitserse systeem. Hierdoor kom je zoveel mogelijk spelers van eigen sterkte tegen. En hierdoor is het ook goed mogelijk om later in het seizoen in te stromen. Het is ook niet noodzakelijk iedere week te komen.

Na een voorronde van 17 ronden wordt het seizoen afgesloten in drie finalegroepen op basis van de stand na 17 ronden. De sterkste 8 spelers spelen een halve competitie in de A-groep, de nummers 9 tot en met 16 een halve competitie in de B-groep en de overige spelers spelen in de C-groep volgens het Zwitserse systeem. Het volledige reglement voor de interne competitie is nu hier te downloaden.

Actuele standen

Vanaf begin september is de interne competitie weer gestart. Kijk hier voor de actuele stand van de voorronde van de interne competitie.

Of hier om nog eens de standen in de finalegroepen te bekijken:
Finalegroep A
Finalegroep B
Finalegroep C

Naast de reguliere interne competitie wordt ieder jaar ook gespeeld om het rapidkampioenschap en om het snelschaakkampioenschap. Kijk hier voor de meest recente uitslagen van het rapidkampioenschap of van het snelschaakkampioenschap.